LA NEGOCIACIÓ.

Logo Lila i els contes, Neurona  i tresimes psicologia.jpeg

Ja tenim aquí el nou post de l’espai de col·laboració i divulgació entre Lila i els contes, Neurona 2020 i tresimes psicologia. Aquesta vegada parlarem de negociació; i a continuació Lila i els contes i Neurona 2020 ens presenten el joc Catan.

 PÍNDOLA INFORMATIVA:

Negociació.jpg

JOC RECOMANAT:

https://i0.wp.com/devir.es/wp-content/uploads/2016/11/Catan-basico-bodegon-web.jpg


Catan és un joc de gestió de recursos creat per Klaus Teuber. Es tracta d’un joc de taula on els jugadors han de desenvolupar les seves capacitats d’estratègia i negociació amb altres jugadors.

 

Al joc encarnem a uns colons que arriben a l’illa de Catan per a construir una civilització amb els recursos dels quals disposem i els que siguem capaços de negociar amb els nostres companys per construir poblats, ciutats i carreteres i establir rutes comercials.

 

Aquest joc té poc d’atzar. En canvi l’estratègia és bàsica per poder guanyar als oponents i cal conèixer la dels nostres oponents i tractar de frustrar-la per poder guanyar.

 

Una altra capacitat molt important en Catan, és la capacitat de negociació. A Catan, per al correcte desenvolupament de l’estratègia haurem d’aconseguir recursos. Aquests recursos són escassos. És molt important que tinguem la capacitat de negociar amb els nostres oponents per poder aconseguir-los i d’aquesta manera arribar a l’èxit.

 

La dinàmica del joc és senzilla, es tracta d’un tauler en forma hexagonal (que es munta a cada partida, de manera que sempre és diferent) que representa una superfície anomenada “Illa de Catan”, on tindrem caselles que representen cadascuna un tipus de matèria primera (fusta, pedra, palla i or). Llançarem els daus a l’aire i anirem rebent matèries primeres les quals seran necessàries per construir la nostra Ciutat dins de l’Illa.

 

La versió bàsica de Catan és per jugar màxim 4 jugadors però hi ha ampliacions per poder jugar més persones. Aquí pots veure un vídeo de la web oficial de Devir el fabricant oficial del Joc de taula Els Colons de Catan (https://www.youtube.com/watch?v=3t0BVFjhhCA). A més, perquè també puguin jugar els més petit, recentment s’ha publicat Catan Junior, amb el que es pot jugar a partir dels 6 anys i les partides són sensiblement més curtes.

 

Us adjuntem el reglament, per si li voleu donar un cop d’ull. I recordeu, que també existeix la versió de Catan de viatges, Catan en joc de cartes, i Catan en joc de daus, per dur-lo amb nosaltres aquests mesos d’estiu.

 

Reglament: http://wp.devir.es/wp-content/uploads/2014/04/Catan-ManualDeLosColonos-Reglas.pdf

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s