El hombre que confundió a su mujer con un sombrero, de Oliver Sacks

El hombre que confundió a su mujer con un sombrero.
OLIVER SACKS.
Editorial: Anagrama
ISBN: 978-84-339-7338-2

L’única cosa que es necessita per llegir aquest llibre és curiositat. És una obra que podria estar escrita per a metges o professionals de la salut i sense cap atractiu per els qui estiguessin fora d’aquest món. No obstant això, succeeix tot el contrari. “El hombre que confundió a su mujer con un sombrero” és un llibre captivador i apte para tot públic.
Al voltant de vint casos clínics són abordats des de la visió del metge anglès Oliver Sacks. Les històries tracten sobre persones que tenen problemes neurològics poc coneguts. Tots són persones que tenen una vida convencional, amb les seves professions i la seva història familiar, però que transcendeixen d’aquesta realitat a partir dels seus problemes de salut. L’escriptor aconsegueix mostrar les actituds dels seus pacients, de penetrar en la intimitat de les seves vides i comprendre quant va canviar la malaltia de cadascun el desenvolupament normal de les seves accions.
Oliver Sacks no intenta ridiculitzar o treure profit dels seus pacients. En cap de les històries es pretén donar llàstima. Lluny d’això, Sacks aconsegueix mostrar el costat positiu de les històries clíniques, a partir de la personalitat dels pacients o de veure el que cap altre metge va poder. No es queda en el neurodiagnòstic sinó que pretén arribar més enllà.Aquest llibre és una finestra al fascinant món de la ment humana. Malgrat creiem que el nostre cos té un límit, aquestes històries ens mostren que no hi ha barreres per al nostre cervell.

L’escriptor és metge neuròleg i, a més, un gran escriptor. Els casos són narrats amb un talent literari que permeten entendre la psicologia de l’afectat. Si bé existeix vocabulari mèdic, és molt poc el que pot arribar a confondre doncs s’entén en el context del relat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s