Tú ganas / Yo gano.

a
a
a
Tú ganas / Yo gano. Cómo resolver conflictos creativamente y disfrutar con las soluciones.
CORNELIUS, HELENA; FAIRE, SHOSHANA
Ed. Gaia ediciones, Madrid, 1995.
I.S.B.N. 84-88242-27-1
Col. Libros de ayuda y creatividad, núm. 1.
Págs. 214.
Amb aquest llibre ens arriba un material d’una altra zona del món, geogràficament parlant. Les autores formen part del que en el llibre han traduït per Organització de Resolució de Conflictes d’Austràlia, lloc on exerceixen la seva feina, assessorant i desenvolupant seminaris de resolució de conflictes, negociació i mediació, a diverses organitzacions socials i col·lectius. També han dissenyat programes de mediació per a escoles i universitats.
a
A diferència d’altres materials no està centrat en l’aplicació en l’educació formal, el que no és un impediment perquè es pugui aplicar en ella. Es presenta com una veritable caixa d’eines, aquelles de les quals s’ha de dotar tant un nin com un diplomàtic, per aprendre a fer front a les diferents situacions de conflicte amb les quals ens trobem. Es tracta d’un programa d’aprenentatge.
a
Els primers capítols ens presenten el model “Tu guanyes/jo guany” que és la base del programa. Els capítols següents aborden el desenvolupament d’algunes actituds fonamentals: la creativitat, l’empatia, l’assertivitat, el poder cooperatiu, el maneig de les emocions. Posteriorment s’entra ja més de ple en eines que ens permetin analitzar i intervenir en els conflictes. Entre aquestes últimes trobarem: l’habilitat d’aprendre a crear opcions, la negociació i la mediació.
El disseny del llibre resulta molt amè i pràctic, amb gran quantitat d’experiències, anècdotes, dinàmiques, exercicis i esquemes que resultaran realment suggeridors. Una obra de fàcil lectura i amb idees clares i ben presentades i organitzades.
a
Índex:
Agraïments.
Pròleg.
Introducció.
1.- “Tu guanyes/Jo guany”.
2.- Resposta creativa.
3.- Empatia.
4.- Assertivitat adequada.
5.- El poder cooperatiu.
6.- Manejar les emocions.
7.- El desig de resoldre.
8.- Traçar el mapa del conflicte.
9.- Crear opcions.
10.- Negociació.
11.- Mediació.
12. Ampliar les perspectives.
apèndix: Guia de preguntes.

1 Comment

Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s