Cinema i psicopatologia: Una mente maravillosa.

Títol: Una mente maravillosa.
Direcció: Ron Howard.
País: USA.
Any: 2001.
Duració: 134 min.
Interpretació: Russell Crowe (John Nash), Ed Harris (Parcher), Jennifer Connelly (Alicia Nash), Christopher Plummer (Dr. Rosen), Paul Bettany (Charles), Adam Goldberg (Sol), Josh Lucas (Hansen), Vivien Cardone (Marcee), Anthony Rapp (Bender), Jason Gray-Stanford (Aisnely), Judd Hirsch (Helinger), Austin Pendleton (Thomas King).
Guió: Akiva Goldsman; basado en el libro de Sylvia Nasar.

Sinopsis:

“Una mente maravillosa” és un drama intensament humà sobre un autèntic geni, està inspirat en la vida del matemàtic John Forbes Nash Jr. L’atractiu i altament excèntric Nash va fer un descobriment sorprenent al començament de la seva carrera i es va fer famós a tot el món. Però el seu fulgurant ascens a l’estratosfera intel·lectual va sofrir un dràstic canvi de curs quan la brillant ment de Nash es va veure atacada per l’esquizofrènia. Enfrontant-se a un repte que hagués destruït a qualsevol altre, Nash va lluitar per recuperar-se amb l’ajuda de la seva dona Alicia. Després de diverses dècades de penalitats va aconseguir superar la seva tragèdia i va rebre el premi Nobel l’any 1994. Avui dia Nash és un llegenda vivent que segueix dedicat al seu treball.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s